Visum Turkije

Visum Turkije

 

Een visum voor Turkije is noodzakelijk wanneer u een Nederlandse of een Belgische nationaliteit heeft en u naar Turkije wilt reizen. 

Wanneer u voor vakantie of voor zaken naar Turkije gaat heeft u een tijdelijke toestemming nodig om het land binnen te treden. Deze toestemming wordt een e-visum genoemd. Soms komt het voor dat men het een visum noemt wat in feite hetzelfde is.

Het visum is elektronisch gekoppeld aan uw paspoort of ID. Het is wel aan te raden om een uitgeprinte versie of een opgeslagen versie in uw mobiel als pdf of als foto mee te nemen.

U krijgt uw e-visum in uw e-mail.

Wat is een e-visum en waarom moet ik deze hebben?

Een visum is een officiële toestemming een land binnen te reizen en in dat land te verblijven. Een e-visum vervangt het oude visumsysteem en kan via dit AANVRAAGFORMULIER aangevraagd worden. 

Wanneer u een andere nationaliteit heeft, navigeer dan naar Turkije voor meer informatie.

Wat heeft u nodig om een visumaanvraag voor Turkije te kunnen doen?

U dient een geldig paspoort of identiteitskaart te hebben die tenminste nog zes (6) maanden geldig is.

De voordelen van een online visumaanvraag zijn:

  • geen lange wachtrijen en wachttijden bij de douane
  • in uw eigen taal de aanvraag afronden
  • betalen met IDEAL, BANCONTACT, PayPal of met creditcard

U bent verplicht om uw visum alvorens u uw bestemming bereikt, aangevraagd, betaald en in uw bezit te hebben.

Hoe lang is uw visum geldig?

Uw e-visum is geldig vanaf de datum dat u aangeeft om het land te bezoeken tijdens uw aanvraag. 

Het visum is, vanaf de gekozen aankomstdatum, 180 dagen geldig. U kunt in deze 180 dagen meerdere malen Turkije binnen treden. U kunt echter niet langer dan 90 aaneengesloten dagen in Turkije verblijven.

Hoe vaak kunt u naar Turkije reizen met hetzelfde e-visum?

Een e-visum is 180 dagen geldig met een maximale verblijfsduur van 90 dagen. U kunt binnen deze 180 dagen zo vaak als u wenst Turkije bezoeken met hetzelfde visum.

Dient er voor kinderen ook een visum aangevraagd worden?

Ja, voor ieder persoon dient er apart een visum aangevraagd te worden. U kunt voor meerdere personen gegevens invullen tijdens uw visumaanvraag.

Waar moet u opletten bij het aanvragen van een visum naar Turkije:

  • Geldigheid van uw paspoort of ID kaart; deze moet tenminste nog 6 maanden geldig zijn.
  • Alle voornamen en achternamen dienen in de aanvraag vermeld te worden zoals het in het paspoort beschreven staat. 
  • Goede controle van uw ingevulde gegevens is van belang aangezien er, na de bevestiging van de aanvraag, geen correcties meer mogelijk zijn.